OBS!!
Malerkompagniet er på kursus i uge 4, 5 og 6, og det er derfor ikke muligt at ringe til os. Du kan som altid stadig købe maling. Vi er til rådighed på info@malerkompagniet.dk, og vil besvare din henvendelse hurtigst muligt.
Tak for for din forståelse.

2526 2700 / 2526 2727

Bemærk: Vi har 10 liter i vores spande

Malertips - Maling af fliser og laminat

Ønsker du at få et ”nyt” badeværelse eller køkken kan du f.eks. malebehandle fliserne eller køkkeninventaret af plastlaminat i flotte kulører.

 

Disse hårde, glatte overflader kan male-behandles, såfremt arbejdet gribes omhyggeligt og rigtigt an, og der anvendes egnede materialer. overfladerne skal altid være rene - d.v.s fri for fedt, snavs, kalk og kalksæberester.
1. Rengøring
Fliser skal rengøres for kalksæberester med SIGMA kalkfjerner, som påføres overfladen. Efter ca. 10 min.’s henstand bearbejdes overfladen med pensel, børste eller slibesvamp. Efterskyl med rent vand og påse, at alle kalkrester er fjernet. Der skal altid rengøres for fedt og snavs på både fliser og laminat med SIGMA Grund, grundrengørings-middel, og samtidig slibning med slibesvamp forbedrer vedhæftningen for efterfølgende maling. Eftervask med rent vand.

2. Grunding/primning

Fliser i badeværelser og lignende belastede områder skal grundes med Histor Kunst-stofprimer, som er en terpentinfortyndbar primer, og derfor kræver udluftning under påføring og optørring. Plastlaminat og fliser i mindre belastede områder grundes med Sigmarenova Træprimer, som er en vandig primer.
 
3. Færdigbehandling
Fliser i badeværelser færdigbehandles 2 gange med Sigmatorno, acrylplastemaille, som leveres i glanstrin halvmat, halvblank og blank. Områder som nævnt under grunding med Sigmarenova Træprimer, kan færdigbehandles både med Sigmatorno og Sigma Acrylemaille, som leveres i halvmat og halv-blank. Emaillerne kan tones ud fra Sigmas professionelle tonesystemer, med undtagelse af blank Sigmatorno.

Påføring
På glatte flader opnås normalt den flotteste finish ved påføring med glatrulle, som næsten ikke afsætter mønster. Har fliserne tilbageliggende fuge kan det være nødvendigt at male fugerne med pensel (et mindre areal ad gangen), umiddelbart inden der rulles, eller male
hele fladen med pensel. Glasvæv eller glasfilt på fliser. Ønskes der opsat glasvæv eller glasfilt på
gamle fliser, kræves der normalt spartling af fugerne for at opnå et flot resultat. Spartling på fliser Efter der er udført den tidligere nævnte rengøring og grunding med Histor kunststofprimer, og behandlingen er godt tør, kan spartling udføres. Spartling skal foretages med Vådrumsspartel, og antal spartlinger afhænger af fugedybden.
 
Tips:  

Læg rullen i plastpose, når arbejdet afbrydes, så tørrer den ikke.

Afdækning mod lister, karme m.v. foretages med tape. Hvor det ikke er hensigtsmæssigt at anvende tape, er beskærerpuden ofte den ideelle løsning.
- Nem at arbejde med, giver en skarp og præcis beskæring.